Action shooting


Na de aankondiging dat de Duinschutters naast Service Pistol nog meer dynamische disciplines wil introduceren, hebben we deze week de nieuwe targets voor action shooting binnen gekregen. We hebben na wat zoekwerk gekozen voor een soort van rubberen schijven (newbold self sealing plates) waar de kogel doorheen gaat en het risico van terugspattend lood (in tegenstelling tot stalen targets) minimaal is.

We hebben de installatie gisteren uitgeprobeerd en over het geheel genomen reageerden de targets goed. Het filmpje hieronder geeft een impressie van één van de eerste proefseries.

Update:

Op de volgende drie data organiseren we een proefsessie Action Shooting.

  • Donderdag 12 januari om 20.30
  • Zondag 22 januari om 09.00 (voorafgaand aan MP op de 25 meter baan)
  • Maandag 6 februari om 20.30

Doe gezellig mee (alleen voor leden). Eén beurt kost met gebruik van munitie en een verenigingswapen € 4,-. Schiet je met je eigen wapen en munitie, dan kost één beurt € 1,-. Het is de bedoeling dat je dertien targets zo snel mogelijk omschiet. Daarvoor heb je maximaal 3 magazijnhouders met ieder 8 patronen. In iedere beurt heb je dus tenminste één magazijnwissel. We schieten alleen met klein kaliber op schijven van 10 centimeter doorsnee.

Het is nu nog een proef. We kijken op een later moment hoe vaak we deze discipline kunnen aanbieden en of er voldoende animo is voor een competitie (vanaf volgend seizoen).

Kijk hier voor het (voorlopige) reglement voor action shooting.

Update nav vragen van collega schietverenigingen: deze plates bestel je gewoon in Nederland hier