Competitie

Bij SV de Duinschutters wordt in verenigingsverband een competitie geschoten.

De competitie duurt van januari tot eind november

 

Competitie

Gedurende het jaar wordt de competitie geschoten. Bedoeling is dat gedurende het competitie jaar 30 series van 2 kaarten worden verschoten, daarnaast is er de mogelijkheid om 5 series van 2 kaarten te verbeteren

Aan het einde van de competitie wordt bepaald wie het hoogste gemiddelde heeft gehaald. Hierbij worden per discipline (KKP, KKK, KKG) vier verschillende klassen aangehouden zodat iedereen kans heeft om (in de eigen klasse en discipline) hoog te eindigen.

De competitie staand  KKG en KKK wordt in een klasse verschoten

Voor veteranen (vanaf 70+) hebben we een aparte klasse in discipline (KKG KKK KKP) en wordt geschoten in een klasse

Daarnaast worden op onze vereniging in de disciplines Service Pistol, Militair Pistool en Precisie Geweer op specifieke data competitie geschoten. In deze disciplines wordt geen klasseindeling gehanteerd. Voor meer informatie kijk je hier.

Deelname aan één van de interne verenigingscompetities wordt actief gestimuleerd voor alle leden en is voor verlofhouders zelfs verplicht.

De (tussen)score vind je op het prikbord en wordt periodiek ook op de website bijgewerkt.

 

Postcompetitie

Naast de voornoemde verenigingscompetitie, kan door pistoolschutters ook worden deelgenomen aan de postcompetitie.

De disciplines die in deze competitie verschoten worden zijn:

  • Luchtpistool heren en junioren A heren: 60 schoten
  • Luchtpistool dames, junioren A dames, junioren B/C en de veteranen: 40 schoten
  • Klein Kaliber Pistool 10 meter: 40 schoten
  • Meesterkaart Licht Kaliber 25 meter: 40 schoten

Wedstrijdregels

Ieder wedstrijdonderdeel zal worden verschoten in overeenstemming met het Schiet – en Wedstrijdreglement van de K.N.S.A. voorzien van enige aanvulling m.b.t. de organisatie van deze competitie.

Per onderdeel zullen er 5 wedstrijden geschoten worden, waarvan steeds één resultaat voor de vervaldata in het bezit moet zijn van de organisatie van deze Landelijke Postcompetitie.

Na ieder vervaldata zal er een uitslagenlijst vervaardigd worden.

Deelnemende schutters die, bij de start van deze competitie, niet voorkomen in het Klasseringsboek Pistool 2010/2011 worden na de derde vervaldata, op grond van hun gemiddelde ingedeeld volgens de klasseringeisen. Daarbij wordt aangetekend dat schutters die bij de 3e. vervaldag nog niet alle drie series hebben verschoten, ingehaald of ingeleverd zijn uitgesloten voor deelname aan de Finale ! Hun verdere resultaten zullen dan niet meer opgenomen worden in de uitslagen.

Vervaldata: 15 november, 15 januari, 1 maart, 15 april en 1 juni.

Een wedstrijd tellend voor deze competitie moet, voordat de wedstrijd verschoten wordt, gemeld worden aan het bestuur en / of wedstrijdcommissie van de vereniging waar de wedstrijd verschoten wordt.

Wedstrijden voor deze competitie mogen op verenigingsbanen verschoten worden, maar kunnen ook de resultaten van Afdeling- District- of Nederlandse Kampioenschappen of iedere andere wedstrijd zijn.

De resultaten zullen gemiddeld worden en de hoogste 5 (vijf) schutters per onderdeel en klasse worden uitgenodigd voor deelname aan de finalewedstrijden. De prijsuitreiking, te houden direct na de finalewedstrijd, bestaat uit een VVV bon voor de eerste drie plaatsen per onderdeel en klasse.

Coördinator van de Postcompetitie binnen de Duinschutters is Gerben.

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Landelijke Technische Commissie Pistool