Kosten

De schietsport is zeker niet duurder dan een willekeurige andere sport.

Wil je lid worden van onze vereniging, dan kost dat eenmalig € 20,- inschrijfgeld. De inschrijving bij de KNSA kost eenmalig € 35,-.

In verband met de veiligheid ben je verplicht om voorafgaand aan het lidmaatschap een basiscursus te volgen waarin je kennis maakt met de basisbeginselen en veiligheidsvoorschriften voor het schieten met een klein kaliber pistool, karabijn en geweer. De kosten van deze eenmalige verplichte cursus bedragen € 60,-.

Het jaarlijkse lidmaatschap bedraagt op dit moment € 105,- voor de vereniging en € 42,50 voor de KNSA (totaal dus € 147,50).

Kom je schieten dan kun je gratis gebruik maken van de verenigingswapens en gehoorbeschermers. Je betaalt wel voor de munitie die je verbruikt en de kaarten waarop je schiet. Dat kost je bij klein kaliber afhankelijk van het aantal schoten dat je wilt doen minder dan € 7,- per keer (een doosje met 50 kogels kost slechts € 5,-). Maar je kunt natuurlijk ook minder schieten zoals bijvoorbeeld 20 kogels op vier kaarten. Dan ben je al voor € 2,80 klaar.

De schietsport is op die manier voor iedereen een laagdrempelige en toegankelijke sport.

Ter vergelijking de kosten bij andere schietsportverenigingen:

Aan dit overzicht is grote zorg besteed en het geeft de situatie weer in 2017. Zie je fouten, laat dat dan weten en we passen het overzicht direct aan.

Bij veel verenigingen betaal je bovenop deze tarieven ook nog eens een toegangstarief iedere keer dat je komt schieten of voor de ‘huur’ van verenigingswapens. Dat is bij ons allemaal inclusief. Het enige dat je buiten deze bedragen betaalt zijn je munitie, kaarten en de drankjes aan de bar natuurlijk.